21.8.2014

Hetkeksi hyvästit Suomelle


Olen pantannut tätä tietoa teiltä jo "jonkin" aikaa. Aluksi en halunnut kertoa asiaa julkisesti, koska pelkäsin että tuleekin vielä joku yllättävä este ja jos koko juttu peruuntuu, niin en mitenkään kestä sitten kertoa siitä täällä. Myöhemmin kesällä tapahtui sitten yhtä jos toista elämää sekoittavaa asiaa, mutta nyt asiat vihdoinkin mallillaan ja kerron tämän mukavan uutisen täällä teillekin! :)

Olen nimittäin lähdössä syyslukukaudeksi vaihtoon Japanin Osakaan! Jotkut saattavat muistaa kun tämän postauksen lopussa kerroin että olin allapäin, koska en saanut haluamaani vaihto-opiskelupaikkaa. Mutta muutaman viikon päästä tuosta tapahtui suorastaan ihme kun sähköpostiini pamahti kv-koordinaattoriltani maili, että Osaka Gakuin University:n oli vapautunut yksi paikka ja minä olin seuraavana listalla! Sitä luulisi että olisin hyppinyt ja kirkunut riemusta sillä sekunnilla, mutta jos totta puhutaan, niin sisälläni asui epäilys ja en oikein uskonut että vaihtoon pääsy olisi oikeasti totta. Kesti hetken (kuukausia) ennen kuin aloin tajuamaan että nyt se on oikeasti menoa. :DLento häämöttää ensi viikon perjantaina kun aloitan välilaskeutumisen sisältävän n. 20 tuntisen matkan Helsinki-Vantaalta Osakaan. Olen perillä aamuvarhain lauantaina Japanin aikaa. Onneksi koululta ollaan tulossa minua vastaan ja saattaamaan koulun kautta järjestyneelle 15 m² yksiölleni (saa nähdä millainen tilaihme se on tai vaihtoehtoisesti ei ole!). Koulu alkaa orientaatioviikolla, johon kuuluvat erilaiset japanin kielen tasotentit. Tentit alkavat heti maanantaina 3h setillä, jossa testataan ymmärtääkseni kielioppia ja sanastoa. Sen lisäksi on vielä erikseen kanji- ja puhetentit. Tenttien perusteella päätetään minkä tasoiseen opetusryhmään oppilaat sijoitetaan japanin kielen kursseilla. Nuo tentit jännittävät minua oikeastaan eniten. En ole ehtinyt paljoa opiskella kaiken muuttohässäkän ym. + töiden ja muun keskellä, joten pelkään että ne eivät mene kovin hyvin. No se jää nähtäväksi.


Osaka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Sen metropolialueella asukkaita on n. 17 miljoonaa joista Osakan kaupungissa n. 2,7 miljoonaa. Osaka sijaitsee suunnilleen keskellä Japania, Kainsain alueella Honsun saarella. Sen naapurikaupunkeja ovat Kioto ja Kobe (Kobe-härkää! :p). Osaka on tunnettu lempinimellä "Japanin keittiö" ja siellä on erittäin rikas ja kukoistava ruokakulttuuri. Osakalaista ravintolakulttuuria kuvaa sana kuidaore, ”syö kunnes kaadut” (wikipedia). Hehee, en malta odottaa että pääsen maistelemaan Osakan tarjontaa! :pOpiskelen Osaka Gakuin Universityssä (tuttavallisemmin OGU:ssa) syyslukukauden ajan. Palaan siis vuoden lopussa näillä näkymin takaisin Suomeen. Tarkoitus on matkustaa muuallakin Japanissa mahdollisuuksien mukaan. Blogissa tämä vaihtoaika tulee tietysti näkymään hieman erilaisina postauksina, mutta ajattelin kuitenkin keskittyä enimmäkseen kynsi- ja kauneusaiheisiin juttuihin vai mitä mieltä te olette?

Suunnittelin perustavani tämän blogin rinnalle erikseen matkablogin, mutta pitää vielä vähän katsoa, että onko minulla aikaa sen päivittämiseen. Jos tuntuu että juttua Osakasta ja Japanista riittää vähän liiaksikin, niin silloin tietenkin toteutan tuon. Kerron tietysti toisesta blogista silloin täällä, jolloin kiinnostuneet voivat seurata japanijuttujani siellä ja tämän blogin puolella niitä olisi sitten vähän vähemmän. Saa muuten ilmoittaa kommenteissa jos kiinnostusta matkablogille löytyisi? :)

Niin ja minuahan voi seurata myös Instassa @shiny_nailart, vink vink ;)


Postauksen kirsikankukkakuvat ovat tämän kevään Roihuvuoren Hanami-juhlasta, heppajousimmuntakuvat Laakson ratsastuskentällä järjestetystä hienosta Yabusame-seremoniasta / tapahtumasta (ensimäistä kertaa Pohjoismaissa!) ja ruoka-asetelma ravintola Sumosta. Kuvat ovat itse ottamiani OGU:n rakennuskuvaa ja kuvakaappauskollaasia lukuunottamatta.

Ääiiks! Mitä kynsilakkoja mä oikein pakkaan mukaan!!? :D

41 kommenttia:

 1. Ehdottomasti haluan nähdä täällä juttuja Japanista, joten matkablogi kiinnostaa, mutta mun puolesta voit ihan hyvin kirjoittaa ne jutut tähänkin blogiin. Ehdit palata kynsipostauksiin sitten Suomessakin. Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jej, hienoa että matkajutut kiinnostaa! Mietin vielä kumpi on se parempi vaihtoehto. Matkablogiin voisi sitten muistakin tulevista matkoista kirjoitella myöhemmin ja jos vaikka kirjoittaisin vielä englanniksi.. Noh, päätän sitten myöhemmin. Ihanaa syksyä sullekin! ♡

   Poista
 2. Oooo! Aivan mahtavaa ♡ Ihana kuulla, että asiat on alkaneet järjestyä ja mitä parhain päin vielä :) Mahtavaa vaihtoa!

  VastaaPoista
 3. Jeeee! Hyvää matkaa, vaikka ehkä muistan toivottaa sitä livenäkin su.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jej, kiitti! Ja nähdään tosiaan sunnuntaina :)

   Poista
 4. Oo, vähänkö hienoa! Itsekin innostuin sun puolesta. :D Oon kateellinen. Mutta kuulostaa kyllä kauhistuttavalta asua noin isossa kaupungissa ja vielä ulkomailla. Ja onpas tosiaan pieni asunto, mutta minkäs sille voi, kun kaikkien pitäisi johonkin mahtua. :)
  Toivoisin paljon postauksia Japanista ja sen kulttuurista ja kielestä tai mitä nyt keksitkään. Ois esim. mielenkiintoista lukea Japanin ja Suomen eroista ja samankaltaisuuksista ja minkälaiset ensireaktiot tulee, kun pääset sinne ja mistä pidät tai et pidä ja ja ja... Ja tietenkin minkälaisia kynsiä siellä näkyy ja minkälainen on koristetarjonta! Jos siis teet sen matkablogin, niin mää haluaisin lukea sitä. :) Vaikka ei mua haittais, vaikka niitä Japani-juttuja ois tässä kynsiblogissa. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos Yue ♡ :)

   Olen onneksi käynyt jo lomalla kerran Tokiossa, niin tiedän vähän mitä on odotettavissa. :) Ja jep, kun sitä asuinpinta-alaa ei siellä hirveästi ole ylimääräistä jaossa, niin tuon kokoiset asunnot ovat ihan normaaleja. Sen verran kun olen niistä kuullut ja nähnyt, ne ovat kyllä yleensä hyvin suunniteltuja ja käytännöllisiä, niin että asunto ei tunnukaan yhtään niin pieneltä kuin voisi kuvitella. Toivotaan että minulle käy samalla lailla. :D

   Ihanaa että matkajutut kiinnostaa! :) Tänne niitä ainakin tulee jonkin verran ja sitten ehkä mahdollisesti vielä enemmän siihen toiseenkin blogiin. Kielestä voisin kanssa höpötellä aika paljon, jos löytyy kiinnostuneita :p

   Poista
 5. Todella hienon tilaisuuden olet saanut! Itse ainakin lukisin todella mielelläni matkablogiasikin! Onnea tuhannesti reissuun ja eiköhän japanistakin kynsilakkoja löydy, ota mukaan vain ehdottomat lempparit ja osta sata uutta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana! ♡ Olen kyllä todella kiitollinen tästä tilaisuudesta ja yritän parhaani mukaan ottaa siitä kaiken irti! Mahtavaa että kiinnostusta matkajutuille löytyy. :)

   Jep, noin mäki mietin kun vielä tiedän mitä kaikkia herkullisia merkkejä sieltä lakkaosastoilta löytyy :p Pakkohan se on tollanen ostostilaisuus käyttää hyväksi sitten, niih! :D

   Poista
 6. Oi, vähänkö jännää! Ite ainakin lukisin ihan mitä tahansa postauksia ihan kaikesta mitä siellä on ja tapahtuu :D Ei niin justiinsa onko tämä vai erillinen blogi. :)
  Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rose. :) Muakin jännittää jo aika hirmuisesti! :D
   Varmasti tulee juttua Japanista ja siitä mitä siellä sähellän :p

   Poista
 7. Ihanaa! Voi oikein paljon onnea. Mä oon aina haluun päästä Japaniin. Mä haluun lueskellä kans eli tähän samaan vaan mun puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marina ♡
   Japanissa asuminen / vaihto-opiskelu on ollut myös mun pitkäaikainen haave ja ehkä suurin motivaatio lähteä takaisin opiskelemaan itseasiassa :D Joten olen kyllä todella iloinen että tässä kävi näinkin hyvä tuuri! :)

   Poista
 8. Vautsi, kuulostaa mahtavalta! Mä luen ainakin mielelläni Japani-juttuja - miksei tästäkin blogista, mutta ehkä erillinen reissublogi on myös hyvä vaihtoehto.

  Ootko opiskellut japania jo aikasemmin vai sen jälkeen vasta kun kuulit vaihtoon pääsemisestä? Tsemppiä sen kanssa ja
  ENJOY!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos E-S! :) Varmasti tulee Japani-juttuja kun kiinnostuneita tuntuu olevan. ♡

   Olen opiskellut aiemmin japania, mutta siitä on jo joitain vuosia ja paljon unohtunut (varsinkin kirjoitus ja Kanjit!). Mutta tuollahan sitä kieltä pääsee sitten kunnolla petraamaan, sillä kurssit tuolla ovat lähinnä juuri japanin kielen opetusta, pari kulttuurikurssiakin ajattelin kyllä ottaa. :)

   Poista
 9. Ystäväni oli Japanissa vaihdossa (ns. "maalaisyliopistossa") vuoden, ja nautti ajasta kovasti. Tasotenttejä ei hänen mukaansa tarvitse jännittää, vaihdon pystyi ainakin hänen yliopistossaan tekemään ryhmästä toiseen vielä myöhemmin :) Hänellä muistaakseni vielä niin päin, että hän olisi päässyt tasoryhmään 2 mutta tajusi luennoilla että ehkä se ykkönen olisikin parempi... :D

  Ja kerro ihmeessä juttuja Japanista!! Ois ihan mahtavaa kuulla sun elämästä siellä ja vielä noin suuressa kaupungissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva kuulla ystäväsi vaihdosta! Toivottavasti minun koulussani olisi myös samanlaista joustavuutta noiden kurssein suhteen. :) Kiitos kivasta kommentista Elisa ♡

   Poista
 10. Mahtavaa! Minulla oli ainakin vaihto-opiskelussa hurjan ihanaa, uskon että sinullakin on, näytät ainakin etukäteen odottavan tuota kovasti :D Minun puolestani voit kirjoitella tämänkin blogin puolella matkajuttuja, mutta tulen kyllä lukemaan mahdollisen matkabloginkin jutut, kiinostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Armi! Hienoa kuulla että vaihto-opiskelusi oli sinulla noinkin positiivinen kokemus! :)
   Mahtavaa että matkajutuille löytyy kiinnostusta. ♡

   Poista
 11. Ihanaa, tsemppiä! Ystäväni oli vuoden vaihdossa Tokiossa (lukiossa). Hänellä kesti jonkin aikaa saada kavereita, japanilaiset osaavat olla ennakkoluuloisia ulkomaalaisia kohtaan. Mutta yleensä kuulen myös siitä,kuinka vieraanvaraisia japanilaiset ovat. Vaihdostasi tulee varmasti ikimuistoinen ja mukava.


  Suosittelen lukemiseksi Mia Kankimäen kirjaa, Asioita, jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. Hän kuvaa kirjassaan oleskeluaan japanissa, ja tutkimustaan eräästä japanilaisesta hovinaisesta. Ellet sitten ole jo kirjaa lukenut.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Aamu. ♡ Olen kanssa kuullut että varsinkin lukiossa oppilaat saattavat olla vaikeasti lähestyttäviä ja heillä on ns. omat piirit (vähän niin kuin lukioissa täällä Suomessakin) + Tokiolaiset ovat vähän yksityisempiä ja varautuneempia kuin esim. osakalaiset yleensäkin. Toivon tietenkin että saan uusia ystäviä vaihdosta! :)

   Kiitos kirjavinkistä! Kuulostaa mielenkiintoiselta, en ole vielä lukenut. :)

   Poista
 12. Wautsi todella upeeta.Ei muuta kuin upeaa matkaa ja matkablogi kiinnostaa =)

  VastaaPoista
 13. Ihan mielettömän siistiä!!
  Jos vain mahdollista, niin ihastuta meitä kertomalla tästä vaihdosta. :)
  (saako innostua töissä, kun lukee tästä? *pyörii jakkaralla ympyrää*)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Hih, kiitos Kahlaaja ja tokii saa innostua! ♡ :)

   Poista
 14. Onnea kovasti ! Aloitin eilen uuden tutkinnon suorittamisen ja meillekin kerrottiin ekoina infopäivinä vaihtomahdollisuuksista. Mulla on nuo koirat, joita en saa niin pitkäksi aikaa hoitoon, niin päätin unohtaa moiset ajatukset. Mutta iloitsen suuresti kaikkien niiden puolesta, jotka vaihtoon lähtevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nina! Ja tsemppiä uuteen tutkintoon! ♡

   Poista
 15. Voi että, kuulostaa tosi mahtavalta!! Sulle tulee varmasti upea reissu! ^_^
  Toki täällä blogissa saa sitten näkyä Japani -juttuja! Eniten tietysti kiinnostaa Japanilainen kosmetiikka - kynsilakat! Iiks ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista :) Toivon tietysti itsekin että kokemuksesta tulee ikimuistoinen ^_^
   Voin melkein 100% varmuudella sanoa että täällä tulee näkymään Japani-herkkulakkoja ;p

   Poista
 16. Ps. Jos sieltä jotain oikein lakkaherkkuja löytyy niin saatat joutua diilaamaan... :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Jotenkin osasin ehkä odottaa tälläistä ;)

   Poista
 17. Vau, upea juttu! Matkablogi kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jej! Kiitos OonaV :) Hienoa että matkajututkin kiinnostavat ♡

   Poista
 18. Aivan mahtava juttu!! Onnea :)

  VastaaPoista
 19. Vautsi mikä mahdollisuus! Onnea paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Sara ♡ Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta :)

   Poista
 20. Taidat olla jo perillä.. :) Paljon tsemppiä syksyyn! Mieluusti luen matkajuttuja ihan tämänkin blogin puolelta.

  VastaaPoista

Kommentinne ovat tervetulleita, joten älkää ujostelko! :)

You can also leave your comment in English! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...