12.9.2012

Dubain matka

-Please don't use my pictures without my permission-



Nyt on taas blogin pääaiheesta poiketen luvassa matkajuttua. Olimme poikaystäväni kanssa parin viikon lomamatkalla, joista n. 6 päivää vietimme, monia maailman ennätyksiä nimissään pitävässä, Arabian niemimaan turisti- ja monikansallisuuskeskittymässä Dubaissa ja toiset vähän päälle kuusi päivää Keski-Aasiassa sijaitsevassa ja monille varmaan aika tuntemattomassa maassa Kirgisiassa. Te jotka ette tiedä missä tai mikä kyseinen maa on, niin tässä teille Wikipediaan linkki :p Tämä postaus on nyt kuitenkin omistettu vain tälle Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Dubaille.


Ensimmäisessä kuvassa näkyykin tuo majesteettinen maailman korkein rakennus Burj Khalifa eli Khalifa torni. Se nousee 828 metrin korkeuksiinsa sopivasti maailman suurimman ostos- ja viihdekeskuksen, Dubai Mall:n juuresta ja niiden edustalla on tietenkin maailman suurin tanssiva suihkulähde, Dubai Fountain, jonka esityksissä yöllä loistavat valot näkyvät avaruudesta. Hehee, jep Dubaissa tykätään kaikesta suuresta ja mahtavasta :D



Kiiruhdimme siis tietenkin heti ensimmäisenä päivänä tuonne viihdekeskittymään ja nousimme maailman pisimmällä hissillä (duh!), erittäin lyhyessä ajassa, 124. kerroksessa sijaitsevalle näköalatasanteelle. Yllä olevassa kuvassa näkyy kuuluisa "Sheikh Zayed Road" ja sen reunoilla sijaitsevia huikeita ja myöskin korkeita rakennuksia, jotka kuitenkin näyttivät kovin pieniltä tuolta ylhäältä :p Sheikki Zayedin 12 kaistanen moottoritie kulkee muuten lähes koko Emiraattien halki. Tuolta ylhäältä oli kyllä mahtavat näkymät, eikä se ollut edes vielä läheskään huipulla! :)




Näköalakerroksessa myytiin tietysti myös kaikenlaisia matkamuistoja ja jotkut olivat Dubain tapaan sitten sitä vähän arvokkaampaa sorttia. Kultahädässäkään ei tarvinnut kärvistellä, sillä onneksi paikalta löytyi kätsy Gold to go -automaatti, mistä pystyi nopeasti nappaamaan mukaan pientä helpotusta :D ..Alhaalla vielä Sheikki Zayedin tie maantasalta. Kuvan oikealla puolella olevalla sillalla kulkee Dubain metro/ ilmajuna.


Noh, jotta ei tämä yltäkylläisyys ihan tähän jäisi esittelenkin seuraavaksi kuvia vierailustamme Dubain purjeenmuotoisessa maamerkissä, Burj Al Arabissa.


^ Burj Al Arabin 180m korkuinen aula

Burj Al Arab ratsastaa maailman hienomman "7 tähden" hotellin maineellaan ja on se kyseinen rakennus, josta kaikki tunnistavat Dubain. Se on maailman korkein rakennus, jossa on kaareva julkisivu ja oli ennen myös maailman korkein hotelli (321m, nykyään neljännellä sijalla). Dubailaisten rekisterikilvissä on sen kuva. Se on rakennettu tekosaarelle, jonka yhdistää Jumeirahin rantaan silta, jota ei ilmeisesti voi ylittää ilman asiaa hotellille. Hotelliin ei siis pääse kuka vaan ja meilläkin piti olla ravintolan varausvahvistus mukanamme, jotta pääsimme hotellille.

Burj Al Arabin maailman korkeimmassa aulassa ja ostoskaduilla riitti nähtävää  suihkulähteistä, ylellisistä lattiosta ja seinistä kullattuihin ovenpieliin. Kaikki yksityiskohdat oli mietitty tarkkaan ja huokuivat ylellisyyttä. Wikipedian mukaan sisätiloissa on 8 000 neliömetrin verran 22 karaatin kultaa ja 24 000 neliömetrin verran marmoria.



Aikamme katseltuamme siirryimme hisseille päin. Olimme nimittäin menossa syömään Al Arabin kuuluisaan näköalaravintolaan Al Muntahaan, joka sijaitsee Al Arabin merenpuoleisella seinällä 200 metrin korkeudessa,  sille vartavasten rakennetussa ulokkeessa. Voitte nähdä sen ylemmässä kuvassa, jossa näkyy Al Arab ulkoapäin. Al Muntahaan mennään sille erityisesti varatuilla näköalahisseillä, jotka kulkevat 6m/s nopeudella :) Näköalat olivat muuten hienot ylhäällä ravintolassa, jos sitä nyt erikseen tarvitsee mainita. Näimme Palmusaaret ja The World saarien siintävän kaukana. Nämä tekosaarethan olisi parasta nähdä ilmasta käsin, mutta ainakin näin saimme kuvaa millaisia ne ovat. Ajelimme kyllä palmusaaren läpi kiertoajelulla, mutta maasta käsin sitä ei hahmota ollenkaan, niin jättimäinen se on. The World saaria taas ei oikeastaan maasta edes näe. Valitettavasti kuvat saarista eivät oikein onnistuneet minun pikku pokkarillani :(




Menimme syömään keskipäivällä lounasaikaan ja heillä olikin silloin erityinen lounasmenu tarjous. Kolmen ruokalajin menu kustansi "vain" n.110€ :D Suunnilleen tuolla hinnalla olisi sanut vain kaksí ruokalajia listasta erikseen tilattuina, joten kyllä siinä vähän jotain voitti. Viinit ja muut alkoholijuomat olivat sitten asia erikseen, hehe. Al Muntaha muuten edellyttää asiakkaan tilaavan vähintään kaksi ruokalajia. Minun menustani tuli varsin kalapainoitteinen, koska seuralaiseni ei pidä kalasta ja halusimme koittaa menun vaihtoehtoja monipuolisesti. Alkupalana tarjoiltu aivan suussasulava lohi oli suosikkini koko ateriasta. Ruokailun lopuksi ravintola toi vielä makeisasetelman ja kauniin ruusun poikaystävälleni minulle annettavaksi <3





Ajattelin että teitä kiinnostaisi tämä naisten vessasta löytyvä aikas ylellinen laittaitumisnurkka :p Keskellä pöytää olevan pyöreän kultareunuksisen alustan keskellä on Hermès Paris Kelly Calèche voide. Oli muuten hyvän tuoksuista :)


Lounaan jälkeen siiryimme kiertelemään lähistöllä sijaitsevaan Souk Madinat Jumeirahiin, joka on erittäin kauniisti perinteisten  markkinapaikkojen tavalla rakennettu, mutta kuitenkin ilmastoitu sisätila. Sen ympärillä on kauniita kapeita vesireittejä, joissa olisi voinut iltaisin kulkea pienellä perinteisellä veneelläkin. Mielestäni erittäin miellyttävää vaihtelua Dubain muihin hektisiin ja jättimäisiin ostoskeskuksiin verrattuna :) Suosittelen käymään, vaikka ei mitään aikoisi ostaakaan.



Aika paljon aikaa vietimme niissä Dubain huikeissa ostoskeskuksissakin. Tässä joitain kuvia niistä. Konadin ständiinkin Dubai Mall:ssa törmäsin :p





Kävimme myös aavikkoretkellä, johon kuului dyyneillä ajelua, kameliratsastusta ja illallinen turisteille rakennetussa "beduiinikylässä" napatanssiesityksineen.




Yövyimme muuten viiden tähden Radisson Blu Deira Creek  hotellissa. Huone oli pienempi kuin oletin, mutta sänky oli aivan ihana ja palvelun taso ihan älytön. Hotellissa on useita hyvätasoista ravintoloita ja baareja. Se sijaitsee aivan Dubai Creekin rannalla ja Union metroaseman lähellä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa näköalabaarissa oli mahtavat näkymät joelle! Suosittelen kyllä lämpimästi tätä hotellia, mutta sen haluan mainita, että he varaavat hotelliin tullessa luottokortilta koko yöpymisen hinnan ja 500 dirhamia vahingonkorvausvakuudeksi päälle, joka on vähän päälle 100euroa. Tämä tuli ainakin meille täytenä yllätyksenä. Rahat eivät siis lähde kortilta, mutta eivät ole käytettävissäkään ennen uloskirjautumista.


Kai minun täytyy vihdoin lopetella tämä ylipitkä postaus :D Kiitokset niille, jotka ovat jaksaneet lukea tänne asti. Oletteko te käyneet Dubaissa ja oletteko tykänneet? Onko joku suunnitellut käyvänsä? :) Minulta saa kysellä lisää tästä matkasta jos kiinnostaa :) Loppuun vielä kuva Palmusaarilla sijaitsevasta Atlantis-hotellista.


29 kommenttia:

  1. Vautsi! Oon aina halunnu käydä Dubaissa, se näyttää niin ylelliseltä paikalta! Ja sun vaatteet sopii hyvin tonne! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Dubai on kiva matkakohde ja varsinkin shoppailu paikkana ihan ykkönen! :D Suosittelen matkustamaan Dubaihin talvella, koska kesäisin tuo yli 40 asteen kuumuus ja ilmankosteus oli aika tukahduttava ja rajoitti ulkona liikkumimista...

      Poista
  2. Aivan mahtavia kuvia! Nyt alkoi tekeen mieli reissuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, kiitos :) ..Mun tekee aina mieli reissaamaan :D

      Poista
  3. Ooh näyttääpäs ihanalta! :3 meillä ois ens kesänä tarkotus lähteä vähän kiertelemään ja ollaan tota Dubaitakin mietitty! Nyt ainakin haluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Dubaissa riitti kyllä nähtävää ja ihmeteltävää.. Suosittelen kyllä matkustamaan Emiraatteihin mieluummin talvella, jos vain mahdollista, koska yli 40 asteen kuumuus ja korkea ilmankosteus rajoittivat ulkona liikkumista aika paljon, mutta oli meilläkin kyllä kivaa vaikka kuuma olikin! :p

      Poista
  4. superihana loma ollu! kyl mulleki kelpais tollanen :)

    VastaaPoista
  5. Vautsi mikä loma! :) Ehkä vielä joskus...

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia! Ja hyvia neuvoja/vinkkeja... ;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Luin sen jo tuoreeltaan mutta nyt kävin ihastelemassa kuvia uudestaan, olen nimittäin lähdössä reilun viikon päästä Emiraattien itärannikolle Fujairahiin. Yhtenä päivänä olisi tarkoitus käydä ihmettelemässä Dubaita. Suunnitelmissa olisi käydä tuolla Burj Khalifassa ja kierrellä sekä Dubai Mallissa että Mall of Emiratesissa, eiköhän siinä kulu päivä helpostikin. Fountainin esitystä en taida valitettavasti ehtiä nähdä iltavalaistuksessa mutta myös iltapäivällä näyttäisi olevan pari esitystä.

    Kuljitteko metrolla, takseilla vai sekä että? Entä olisiko esim. noista ostoskeskuksista heittää jotain tärppejä? Laskettelu jäänee väliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa jos tästä oli apua! :) Ei vitsit teille tulee varmasti hieno matka :)

      Muistakaa ostaa liput Khalifaan netistä ajoissa ja mennä lunastamaan sitten At The Topista vähän ennen varattua aikaa :) Samana päivänä ostetut liput maksavat oliko se jopa nelinkertaisesti enemmän! No tuolta Dubai Malistahan nyt löytyy kaikkea, mutta se on niin älyttömän iso, että siellä väsyy helposti niiden välimatkojen takia. Itse pidin meidän hotellin lähellä olevasta Deira City Centeristä vaikka se olekaan niin näyttävä ja Emirates Mall on myös hieno :)

      Mutta jos teillä on vain päivä aikaa, niin sen saa kyllä helposti kulutettua tuolla Dubai Malilla. Dubai Malissa suosittelisin käymään uskomattoman isossa kirjakaupassa ylimmässä kerroksessa! Kirjat ovat englanniksi ja sieltää löytää paljon sellaisia erikoisempia ja harvinaisia kirjoja mitä ei myydä Suomessa ja netistäkin saattaa olla vaikea löytää. Jos aiotte käydä SEGA rebublic "huvipuistossa", niin menkää oikeasti ennen iltaa, koska kuuden jälkeen se on ihan tupaten täynnä! Se on muutenkin jotenkin niin sekava paikka, niin me ei ainakaan viihdytty siellä illalla kamalassa väkijoukossa... Hmm, mitäs muuta. Nuo suihkulähde-esitykset kestävät kerrallaan vain n.5-7min, joka tuli meille ainakin yllätyksenä, mutta silloin niitä ainakin oli puolen tunnin välein. Viimeisenä iltana söimme yhdessä suikulähteiden vieressä olevan ravintolan terassilla, niin ehdimme nähdä niitä pari siinä samalla ja oli kyllä hieno illallinen :)

      Poista
    2. Niin ja kuljimme sekä metrolla että taksilla, mutta Dubai Malille kannattaa mennä taksilla, koska metrolta joutuu vielä vaihtamaan bussiin päästäkseen sinne. Muutenkin taksit ovat aika halpoja ja jos olette siellä vain päivän, niin ei varmaan kannata hankkia sitä metrokorttia. Metrot ja metroasemat ovat tosin nähtävyys sinänsä :) Siellä on erikseen emiraateille ja naisille vaunut :D tietenkin naiset saavat myös mennä muihinkin vaunuihin, mutta näihin VIP vaunuihin (joiden päättelimme olevan kansalaisille tarkoitettuja) ei saa mennä muut he...

      Poista
  8. Kiitos vastauksesta. Aika Dubaissa on tosiaan varsin rajallinen, joten siksi pitää vähän suunnitella ennakkoon. Mikään shoppailija en ole Suomessakaan (siksi viikko Dubaissa ei houkutellutkaan), mutta kyllähän nuo ostoskeskukset kiinnostavat jo nähtävyyksinä.

    Tuolta Fujairahin hotellista on ilmainen kuljetus Dubaihin juuri Mall of Emiratesiin, joten siksi se on vierailun alku- ja loppupaikka. Vasta paikan päällä kohteessa selviää minkä päivän kuljetukseen mahdun (jos mahdun), mutta heti sen selviämisen jälkeen aion ostaa lipun Burj Khalifaan. En tiedä tarkkaan tuon kuljetuksen aikataulua, mutta oletan että paluukyyti lähtee sen verran aikaisin että illan Fountain-esitykset jäävät väliin.

    Metro kiinnostaa niin ikään nähtävyytenä ja kokemuksena, mutta myös taksi sopii hyvin lomabudjettiin. Päivän aikana liikun siis välit Mall of Emirates - Dubai Mall - Mall of Emirates, sen kunnianhimoisempia tavoitteita en aio asettaa. Jompi kumpi ostoskeskus olisi riittänyt minulle hyvin, mutta Burj Khalifan takia tulee käytyä molemmissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenni, mahdatkohan enää käydä tätä lukemassa. :) Lukisin mielelläni lisää sinun reissustasiFujairahissa?..

      Poista
  9. Kiitos hyvästä postauksesta. Varasimme juuri tällä viikolla reissun sharjahiin, 17km dubaista. Dubaista ja vielä konsertiivisemmasta sharjahista olen kuullut paljon hyvää ja paljon huonoa! Kirjoituksesi sai uskomaan, että sinne kannattaa lähteä:) kuinka tarkkaa mielestäsi pukeutuminen on. Huomasin, että vaatteesi peittivät "kriittiset" polvet ja olkapäät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa jos tästä on ollut hyötyä :)

      Kyllähän tuolla Dubaissa välillä näki turisteja pelkät topit ja lyhyet shortsit ym. päällä, mutta ihan oman viihtyvyyden kannaltakin jo suosittelisin käyttämään vähän peittävämpiä vaatteita. Muuten saattaa nimittäin saada osakseen epätoivottua huomiota tai ainakin alentavia katseita. Sinua myös kohdellaan kunnioittavammin esim. julkisissa liikennevälineissä ja kaduilla ym. Palveluhan kaupoissa, hotelleissa ja ravintoloissa kyllä pelaa vaatetukseen katsomatta. Minulla tuo olkapäiden peittäminen johtui tämän lisäksi ihan käytännöllisyydestäkin-> ulkona porottava aurinko polttaa olkapäät helposti, ostareilla tehokas ilmastointi ja sen verran viileää, että mieluummin vähän enemmän vaatetta päällä :D

      Olen kyllä kuullut, että kauenpana Dubaista täytyisi pukeutua konservatiivisimmin ja suosittelisin sitä kyllä. Ei ole kovin kivaa, jos miehet huutelevat vihjailevasti ja tuijottelevat rumasti.. :( Niin ja lentokentälläkin kannattaa olla pukeutunut peittävästi. Tämän opin vähän kantapään kautta :( En nimitäin tajunnut lähtiessäni Kirgisiasta Dubaihin, että mekkoni oli vähän liian lyhyt ja avarakaula-aukkoinen sinne päin maailmaa :D Varsinkin naiset tuntuivat olevan kauhistuneita olemuksestani, mikä oli aika outoa :D

      Mutta hei aivan mahtavaa ja ihanaa reissua teille!! Tule vaikka vielä kertomaan matkan jälkeen kokemuksistasi jos jaksat. Olisi tosi mielenkiintoista kuulla millaista Sharjahissa on Dubaihin verrattuna :)

      Poista
    2. Nyt on dubai/sharjah matka takana. Oman matkakertomukseni voi lukea osoitteesta sinikarhun paja. Lyhyesti voin sanoa, että tarkoituksemme oli tehdä vain pari matkaa Dubain puolelle, mutta innostuimme Dubain vanhasta kaupungista ja muista meren rannalla olevista alueista niin, että teimmekin neljä matkaa. Sharjahissa ei ollut mielestäni kuin muutama mielenkiintoinen paikka. Heritage alue ja markkinat. ostoskeskukset olivat sharjahissa myös siedettävämmän kokoiset:) Museoita olisi ollut paljon, mutta itse en halua viettää aikaa sisällä kun voi nauttia auringostakin:)

      Poista
  10. Oli ihana nähdä sun kuvia Dubaista. Tuli todella haikea olo, kun muisteli omaa asumista siellä. Ihania kuvia ja matka oli sulla varmasti loistava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Voi, varmasti on ollut hienoa asua noin mahtavassa kaupungissa!! :)

      Poista
  11. Hei! Suunnitelmissa olisi itsekin matkustaa Dubaihin, poikaystäväni kanssa. Mutta olen lukenut paljon kauhukertomuksia siitä miten parit eivät saa varata yhteistä hotellihuonetta, tai kulkea käsikädessä tms. Miten sinä koit tämän Dubaissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhukertomuksia? En kokenut näitä "normeja" kovinkaan ongelmalliseksi, mutta kyllä yritimme julkisilla paikoilla käyttäytyä tapojen mukaan ja emme esim. pussaileet tai pitäneet käsistä kiinni. Saatoin kyllä pitää poikaystävänpaidasta kiinni ruuhkaisilla paikoilla ja joillain turisteja täynnä olevilla paikoilla saattoimme olla muutenkin vapaammin. Niin ja jos joku kysyy niin kannattaa vaan sanoa että olette naimisissa :D Meillä ainakin kaikki sujui hyvin niin, vaikka ei sormuksia ollutkaan :D Siis esim. jossain liikkeessä joku saattoi kysyä, mutta en kyllä usko että meitä olisi kuitenkaan heitetty sieltä ulos tai mitään sellaista, vaan halusivat vain varmaan tietää, että kuka määrää niin sanotusti eli ketä puhutella jne. :p

      Joo, kyllä Dubaissa on myös sellaisia vanhanaikaisia islamilaisia hotelleja, jotka kuulemma saattavat pyytää nähtäväkseen avioliittotodistuksen, mutta voitte välttää tämän majoittumalla länsimaistenketjujen omistamissa hotelleissa ja muutenkin nyt kannattaa aina googletella vähän kokemuksia hotellista ennen kuin varaa :) Ainakin tuo meidän hotellimme oli ihan mahtava ja samanlaisia kyllä Dubaista löytyy useampia :)

      Poista
  12. En kestä! Mä niin haluaisin Dubaihin! Tonne hissiin mua ei kyllä saisi edes kirveen kanssa. Sen verran pelkään korkeita paikkoja. Oot niin tyylikkäänä noissa kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin haluisin jo päästä uudestaan käymään ja ehkä vähän viileämpänä ajanjaksona!! :) ...Voi kiitos! <3
      Kumpaan hissiin? Se Khalifan hissi ei ollut edes yhtään paha. Ties mikä insinööri-ihme sekin on, mutta ei se tuntunut edes oikein vatsanpohjassa, vaikka meni niin nopeasti :D Niin ja siinä ei ole ikkunoita. Al Arabin lasiseinäinen hissi oli jo vähän jännempi ;)

      Poista
  13. Olin just lueskellut enemmän reppumatkailu tyylisiä reissutarinoita Keski-Aasiasta mutta tästä tuli toisenlaisia muistoja mieleen, kun olisi kesällä tarkoitus mennä myöskin muslimimaahan, mutta toisaalle, Uzbekistaniin. Aika villiä tuolla Dubaissa vaikuttaa olevan. Tulee mieleen Singapore. Outoja paikkoja, niin paljon rahaa ja niin siistiä kaikkialla. Lynchiläisiä unimaisemia isojen kauniiden pilvenpiirtäjien lomassa. On friikki todellisuus kyllä mun mielestä. Ehkä loppujen lopuksi nää reppureissaajien rujot matkat on enemmän mun tyyliä mutta pitäis toi Dubaikin päästä kokemaan kerran elämässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haluisin taas jossain vaiheessa kokea sitä reppureissaamista enemmän. Ja no kyllä Singaporeenkin pitäisi päästä vielä tämän elämän aikana, mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin :P

      Dubai oli kyllä ihan omanlaisensa paikka kaikki on suurta, myös ne kontrastit. Esim. kun ostat n. eurolla kaksi rullakebabia 50m päästä viiden tähden hotellista täynnä marmoria (jossa 7 ravintolaa) ja menet syömään ne hotellihuoneeseen, hahah :D

      Poista
  14. Ihana postaus! Olemme toistamiseen lähdössä Dubaihin, mutta nyt olisi tarkoitus kokea enemmän matkallamme. Varasitteko mitä kautta burj al arabiin pöydän? ja oliko teille jo varauksen yhteydessä tiedossa mitä ruoka tulee kustanatamaan? itse haluisin hirveesti käydä ihan kokemuksen takia kyseisessä paikassa. Mieleen tuli vaan, et kun sielä se kallein juomakin maksaa tuhansia, ettei tuu loppulaskuun mitään suuria yllätyksiä :D

    VastaaPoista
  15. Kiitos kivasta kommentista Salla-Maria. :)

    Varasimme pöydän ihan vain ottamalla yhteyttä Burj al Arabin sivuilta löytyvään osoitteeseen. Tämän jälkeen he lähettivät varausvahvistuksen, joka piti tulostaa mukaan, jotta pääsimme hotellille. Varauksen yhteydessä ei vielä varattu siis ruoka-annoksia ja heillä ilmeisesti vaihtelee tuo menukin jonkin verran riippuen päivästä. https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/burj-al-arab/restaurant-at-burj-al-arab/

    Al Muntahassa on kyllä ruokalistassa hinnat, joten ikäviä yllätyksiä ei pääse tapahtumaan kunhan katsotte ensin tilaamienne annoksien ja juomien hinnat sieltä :) Muistaakseni viinilasillisen hinta oli silloin jotain 30-40€? Aika hatara muistikuva jäi noista juomien hinnoista, mutta eivät kaikki todellakaan maksa mitään ihan älyttömiä summia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei huomasin että tuolta samalta sivulta, jonka linkin laitoin ed. kommenttiin, pystyy lataamaan heidän a la carte menun :)

      Poista

Kommentinne ovat tervetulleita, joten älkää ujostelko! :)

You can also leave your comment in English! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...