27.4.2014

Tuoksuilta à la PP PerfumesOlen erittäin kiitollinen siitä, että olen tänä vuonna ollut todella onnekas ja minulle on tarjottu mahdollisuus osallistua moneen ihanaan, älyttömän mielenkiintoiseen ja muutenkin mukavaan tapahtumaan! ♥ Harmittaa kun en ole ehtinyt monesta näistä vielä rustaamaan blogiin, mutta tarkoitus on päivittää tänne mukavia tunnelmia välittäviä kuvarikkaita postauksia niistä, vaikka joistakin tilaisuuksista onkin jo vierähtänyt tovi.

Tämän päivän postauksen aiheena olevan huikean kiinnostavan ja mukavan intiimin tilaisuuden järjestivät hajuvesiammattilainen Sakari Penttinen ja Kosmetiikka Helmi. Penttinen edustaa suomalaista tuoksuyritystä PP Perfumes Helsinkiä. Hänen asiantuntevalla johdollaan pääsimme tuoksuttelemaan tuoksujen nuotteja ja raaka-aineita ja oppimaan paljon kiinnostavaa tietoa hajuvesien valmistuksesta, koostumuksista ja vaikka mistä! Tämä oli mielestäni hyvin mielenkiintoista, en ole aiemmin päässyt tutustumaan tällä tavalla hajuvesien "rakennuspalikoihin". Opin mm. että ylikriittinen hiilidioksidi uutto tuottaa puhtaimman tuoksun. :p Tuoksuttelussa en tiennyt yhtään mitä odottaa ja monia yllätyksiä illan aikana tulikin. Nyt olen tälläkin saralla sitten astetta viisaampi. :DTuoksujen peruspilarit säilyvät tyylikkäästi Sakarin pienessä "tuoksukirjastossa". 

"Hmmm, mikäs tää voisi olla?" :)

Seurani Kosmetiikka Helmessä oli mitä parhainta. Kuvasssa kauniit kanssabloggaajani Ostolakossa-blogin Virve, Mustaa kajalia -blogin Heidi ja Adventures in Sinilandia -blogin Sinini. ♥♥♥


Sakari tuoksutti meillä 12 raaka-ainetta ja pisti meidät arvuuttelemaan mikä tuoksu oli kulloinkin kyseessä. Se oli tosi hauskaa! :D Saimme tikut käsiimme ja heiluttelimme niistä ensin suurimmat alkoholihöyryt pois (ne muuten nousee päähän jos ei ole varoivainen!) ja sitten aloitimme tavallaan pienen kylmää-kuumaa arvoittelun, jossa Sakari aina vihjaisi jos oltiin oikeilla jäljillä :D. 

Annoimme tuoksunuoteille myös arvosanat mieltymyksiemme mukaan, jonka jälkeen Sakari selvitti antamiemme pisteiden avulla tuoksupersoonamme. :) Minun antamien pisteiden perusteella tuoksukseni valikoitui PP Perfumen tuoksujen valikoimasta Lisette. Lisette on tuoksu joka vaatii kantajaltaan asennetta. PP Perfumes kuvailee tuoksua näin: Lisetten tuoksumatka alkaa viileän rohkeasti lootuksen, freesian ja persikan kolmisoinnulla. Vauhdikkaan intron jälkeen Lisette paljastaa tyttömäisen suloisuutensa lakritsin ja vadelman sävyissä. Omalla ihollani tuoksu tuli esille aika pistävänä ja se ei oikein ollut minulle sopiva. Kuitenkin kotiin päästyäni huomasin tuoksun kehkeytyneen paljon pehmemmäksi ja syväksi. Tämä tosin kesti siis ainakin kaksi tuntia, joten luulen että en silti valitsisi itselleni Lisetteä. Sininillä tuoksu oli taas aivan erilainen. Hassua miten hajuvedet tulevat erilaisina esille eri ihmisillä.

PP Perfumes -valikoimaa

PP Perfumesin Hannele on heidän lippulaivansa ja kaikista myydyin tuoksunsa. Hannele Eau de Parfum on puuterinen kukkaistuoksu. Tuoksu on klassisen herkkä ja pakkauksen visuaalisessa ilmeessä on viitteitä 50-luvusta ja Suomi-filmien nostalgiasta. Huipputuoksu: juhannusruusu, laventeli, bergamotti. Sydäntuoksu: jasmiini, sireeni, ruusu. Pohjatuoksu: santelipuu, vanilja. -tuoksun kuvaus: OK salonki.

Angelo Caduto Eau de Toilette on aivan mahtava! Täytyy viedä mies testaamaan, jos vaikka saisi synttärilahjaksi. ;)
Kosmetiikka Helmi on ihastuttavan sympaattinen pieni kemikalio, jolla on pitkä historia. Kemikalio Helmi aloitti toimintansa vuonna 1940 ja on toiminut Munkkiniemessä samalla paikalla siitä asti! Alkuperäinen entisen maitokaupan puna-valkoruudullinen kivilattiakin on säilytetty. ♥ Sittemmin Helmen nimi on päivitetty Kosmetiikka Helmeksi. Kosmetiikkaliikkeen lisäksi paikka toimii myös hoitolana ja kuulemma kestoväriin pääsee usein ilman ajanvarausta. ;)


Kosmetiikka Helmen aurinkoinen Raija Kavonius esitteli tässä uusia uimamyssyjä, jotka ovat olleet yllättävän suosittuja. :) Heillä onkin niitä hieno valikoima erilaisilla kuoseilla ja koristeilla.Saimme mukaamme pienet lahjakassit, joista löytyi PP Perfumesin uusinta aluevaltausta edustavia ihanalta tuoksuvia palasaippuoita. :)

Kosmetiikka Helmen Facebooksivuilta voi seurata kampanjoita ja tarjouksia. Heillä on usein erilaisia tapahtumia. Esim. 5.5 on Bakel-hoitopäivä, jolloin kasvohoitoon pääsee 49 €:lla.


PP Perfumes -tuoksujen jälleenmyyjät:
myös PP Perfumesin nettisivuilta voi tilata tuoksuja

Helsinki:
-Kosmetiikka Helmi, Munkkiniemen puistotie 9
-OK Salonki, Kauppakeskus Ristikko
Tampere:
-Kosmetiikka Sammon Aino, Sammonkatu 22-24
Turku:
-Mona Lisa, Yliopistonkatu 24
Eura:
-Euran kemikalio, Sorkkistentie 91

2 kommenttia:

 1. Osallistuin Penttisen pitämään tuoksuiltaan koulussamme (postasin siitä blogiini). Aivan mieletön tuoksukoulutus ja ihastuin PP Perfumesin Auroraan. Täytyy käydä kotiuttamassa se Kosmetiikka Helmestä. :)

  Hamstraan aina Ranskan matkoilta kauniita ihanan tuoksuisia palasaippuoita. Ihanaa, että PP Perfumes on laajentanut niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän kertoikin pitävänsä tälläisiä opetustilaisuuksia amk:ssa. Kävin lukemassa postauksesi ja voi vitsi miten mielenkiintoista! Teillä mentiin (ymmärrettävästikin) syvemmälle tuoksuaineiden ja lajien analysointiin. Olen ehkä vähän kateellinen ;)

   Todella kiva että kirjoitit niin selkeän ja kattavan postauksen tuoksulabrastanne. Voisinkin linkata sen vielä tämän postauksen loppuun, niin asiasta kiinnostuneet löytävät blogiisi. :)

   Aurora oli kyllä muistaakseni myös todella miellyttävä tuoksu :) Ja olen samaa mieltä ihanista saippuoista!

   Poista

Kommentinne ovat tervetulleita, joten älkää ujostelko! :)

You can also leave your comment in English! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...