7.9.2011

Lissabonin reissu - kuvia ja vähän lisää kuvia

Tähän postaukseen laitan teille "vähän" kuvasaldoa matkastamme Lissaboniin viime kuussa:


Lissabonissa ja sen lähiympäristössä on todella paljon erilaisia kuuluisia nähtävyyksiä ja kaikkia hehkutetaan "must see" juttuina, joten yritimme käydä katsastamassa mahdollisimman monta. Monia jäi silti vielä näkemättä. Yritin tähän postaukseen karsia joitain lempikuvistani matkalta, niin että saisitte jonkinlaisen kuvan paikasta ja sen monimuotoisuudesta.

Tein vihdoin tilin Photobuckettiin, kun blogger olisi taas muussannut nämäkin kuvat. Tuo ensimmäinen kuva ylhäällä on ladattu bloggerin kautta ja kyllä näistä huomaa eron. Kuvat saa edelleen isommaksi klikkaamalla.
---

Raitiovaunut eli "eléctricos" olivat jo itsessään nähtävyys (valmistuneet n.1940) ja ratikka 28 reittiä suositeltiin monelta taholta näkemisen arvoisena: 


Bairro Alto, kapeilla kaduilla on ikuiset opiskelijabileet, kun pienistä baareista halvalla haetut juomat  hörpitään mieluummin vasta kadulla:


Alfama, vanha kaupunki. Tämä kaupunginosa kärsi vähiten vuoden 1755 maanjäristyksessä ja siltä sen kapeilla kaduilla kävellessä kyllä tuntuikin.


Castelo de São Jorge, Alfamassa korkealla sijaitsevasta vanhasta linnasta on mahtavat näkymät joka suuntaan:

^Tämä kuva linnasta on otettu alempana näkyvän Santa Justa-hissin näköalaterassilta.

Santa Justa's Elevator (1902):Parque Eduardo VII:


Tämä jättimäinen kaunis puisto teki vaikutuksen. Sivuilla näkyvien puiden lomassa oli kivoja varjoisia oleskelupaikkoja ja jättimäinen Portugalin lippu puiston yläpäässä liehui majesteettisesti (tätä kuvaa ottaessa siis selän takana). Olisipa Suomessakin jotain tälläistä.


Jardim Zoológico, iso eläintarha keskellä kaupunkia, jossa vierähti mukavasti monta tuntia:

Paikalliset lapset syöttivät innoissaan kirahveja.

Parque das Nações, Lissabonin uusin kaupunginosa, rakennettiin vuoden 1998 World Expoa varten. Täällä sijaitsee maailman toiseksi suurin Ocenarium (1. on Japanin Osakassa), Lissabonin kasino, 17km pitkä Vasco da Gama silta ja paljon muita hienoja nykyaikaisia rakennuksia, patsaita ja puistoja:Tämä kala on kyllä oudoimmasta päästä mitä olen nähnyt :D

Näin ensimmäistä kertaa merilohikäärmeitä:)


Alueen pääsi näkemään myös yläilmoista rantaa pitkin kulkevan köysiradan vaunusta. Tässä kuvassa näkyy Ponte Vasco da Gama, Euroopan pisimmän (17.2km), sillan alku ja Dubain mieleen tuova 145m korkea Torre Vasco da Gama. Molemmat on nimetty tutkimusmatkailija Vasco da Gaman mukaan, joka saapui ensimmäisenä eurooppalaisena Intiaan laivalla.*

Tuntui että tässä kaupungissa oli joka nurkan takana aina vain kauniimpia kirkkoja:
Huh, olipas homma. Nyt oon ihan poikki ja haukottaakiin vähän niinkuin tätä suloista:


Kiva jos jaksoitte lukea koko postauksen loppuun asti. Kysykää vain ihmeessä jos tuli jotain mieleen:) Oletteko te käyneet Portugalissa? Mitä piditte? Jos haluatte tietää lisää Lissabonista ja näistä kohteista, niin tältä sivustolta löytyy hyvin tietoa Lissabonista suomeksi. Seuraavaksi sitten vähän juttua ostoksista ja ehkä jotain kivasta hotellistammekin:)


4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! todella kauniin ja LÄMPIMÄN näköistä! (:

  -systerfan-

  VastaaPoista
 2. systerfan: Kiitos:) Siel oli ihanan lämmintä!

  VastaaPoista
 3. Onpa lämpimän näköistä! :)

  VastaaPoista
 4. Rose: Niinpä, kunpa pääsisikin takas lämpöön:P

  VastaaPoista

Kommentinne ovat tervetulleita, joten älkää ujostelko! :)

You can also leave your comment in English! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...