10.7.2013

Statement-kynnet tuto


Kesäarvonnan lomakkeen viestiosiossa monet ovat pyydelleet tutoriaaleja, joten tässä tulee nyt jonkinlainen. Tästä lakkauksesta oli pyydetty tutoa jo silloin vapun jälkeen ja teinkin siihen kuvasarjan valmiiksi, mutta tämä postaaminen oli sitten vähän jäänyt :( En tiedä kuinka hyvin tämä selventää/auttaa, mutta yritän nyt jotenkin näiden kuvien avulla selittää kynsientekoprosessin. Itseasiassa tämä lakkaus oli mun mielestä helppo ja hauska tehdä, joten toivottavasti tästä on edes vähän apua. Nämä ohjeet ovat sitten vain miten minä tein nämä ja muitakin tapoja on varmasti. Olisiko teillä muuten toiveita tutoriaaliin jostain muusta lakkauksesta?? Yritän parantaa tapani ja tehdä näitä nyt jatkossa enemmän.


Mutta sitten itse tutoon!
Tarvitset:  4 kpl peittäviä (creme)värilakkoja, yhden läpikuultavan "ranskislakan", dotting toolin tai vastaavan (esim., hammastikku) ja alus- ja päällyslakan.1. Lakkaa kynsille ensin aluslakkaa/ kynnenvahvistajaa kerros ja tämän jälkeen kerros läpikuultavaa ranskislakkaa. Minulla tässä käytössä Trind Nail Repair* kynnenvahvistaja aluslakkana ja ranskislakkana hiukan vaaleanpunaista sävyä antava essie sugar daddy*.

2. Valitse yksi värilakka ja tee sillä kynnen kärjen reunaan veto pituussuuntaisesti. Tässä käytössä vihreänharmaa essie maximillian strasse her.

3. Ota seuraava värilakka ja tee sillä kynnen keskelle veto. Älä aloita vetoa ihan samasta korkeudesta kuin edellistä. Tässä käytetty pinkkiä essie madison ave-hue lakkaa ja veto tehty vähän ylemmäs kuin edellinen harmaa. Näiden eriväristen "läiskien" pituutta, kokoa ym. voi vaihdella. Tämän lakkauksen tarkoituksenahan on olla huolettomasti tehdyn näköinen.

4. Tee kolmannella värilakalla kynnen toiseen reunaan veto taas vähän eri kohdasta aloittaen. Tässä vaalea lilahtava roosa essie go ginza.5. Ota sitten neljäs värilakka jolla teet lakkaukseen sotkuisia "roiskevetoja". Tähän kannattaa valita erityisen hyvin peittävä lakka, jotta alla olevat värit eivät kuulla roiskeiden läpi. Tässä käytössä sininen essie avenue maintain. Ota siveltimeen tavallista vähemmän lakkaa ja harjoittele paperille tekniikkaa, jolla saat haluamasi näköisiä "sotkuisia" vetoja kynsille. Vedot kannattaa tehdä suhteellisen nopeasti ja painaa vain ihan kevyesti paperin/kynnen pintaa.

6. Lisää haluamallasi värilakalla pillkujonoja sinne tänne dotting toolia käyttäen (voit käyttää myös esim hammastikkua). Ota pullosta vähän lakkaa paperille/alustalle, jossa kastat dotting toolin lakkaan. Kannattaa harjoitella pilkkujenkin tekoa ensin paperille, jotta opit kuinka paljon lakkaa ottaa ja miten saat haluamasi kokoisia pilkkuja aikaseksi.

7. Odota että lakat kuivuvat ja levitä päällyslakka varovasti, ettet levitä koristeluja. Ei kannata sivellä monta kertaa samaa kohtaa päällyslakalla, koska silloin värit leviävät helposti. Minulla tässä käytössä Sally Hansen Diamond Flash pikakuivattaja.


Tämä lakkaus kannattaa tehdä huolettomalla ja leikkisällä otteella, eli ei kannata ottaa niin vakasti :D Jokaisesta kynnestä tulee omanlaisensa ja se juuri onkin näiden juttu. :) Pikkurilliin ei muuten mahtunut kolmea väriä vierekkäin, joten tein siihen myös pinkillä pilkkuja, jotta kaikissa kynsissä olisi kaikkia neljää väriä. Nyt kesällä väreiksi voisi valita jotain kirkkaampaa, kuten oranssia ja vihreää ym. Tämä lakkaus sopii myös mielestäni hyvin eripituisille kynsille. Huomaatte varmaan että tutokuvissa minulla on esim lyhyemmät kynnet kuin silloin kun tämän lakkauksen tein. Statement-kynnet voi myös tehdä vaikka vain kolmella värillä ja niin monet ovatkin tehneet. Tässä parin muun bloggaajan tekemiä versiota: Jos edes kynnet Papun abstrakti ranskisvariaatio, SanNailsin statement-kynnet ja Delight by Nails Tilhin mustaa ja keltaista teemakynnet. Kaikilla on vähän oma tapansa tehdä näitä :)

No mitäs piditte tutoriaalista? :) Saa tosiaan ehdottaa vanhoja lakkauksia, joista haluaisitte tutoja. En lupaa kaikista välttämättä tehdä, mutta joistakin voisin kyllä (silloin kun on aikaa). Tekemiäni lakkauksia pääset helpoiten selamaan Nail art galleria välilehdestä.


* Affiliate-linkki

20 kommenttia:

 1. Jeii, nyt miekin jaksan vaivautua tekemään tämmöset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! :D Jään odottelemaan versiotasi :)

   Poista
 2. Pitää kyllä ehottomasti kokeilla tätä joku kerta! :)

  VastaaPoista
 3. Hei tosi hieno kuvatuto! :) Tykkään iistä tosi paljon ja oon omaan blogiin yrittänyt niitä kanssa väsäillä ja jos joku kysyy toiveita niin se on aina kuvatutot! :D Täytynee sitten koitella joskus, tai vaan keräilen eri ohjeita. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Ja hyvä tuto, kiitos :) Pitäisköhän joskus... Mulla kesti niin kauan kokeilla pilvimania, että ehkä mä tätäkin kokeilen sitte vuoden päästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no odottelen kuitenkin versiotasi :) ...Yleensä mä oon kyllä aina se joka testaa ja postaa kaikesta jäljessä, hehe

   Poista
 5. Hmm... Eikös nuo 'sotkut' voi tehdä myös graffitlakalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti voi soveltaa näitä vaikka miten! :) Sanoinkin tuossa alussa että ohjeet ovat vain siihen miten itse tein nuo kynnet.

   Poista
 6. Nää on niin kivannäköiset, pakko kokeilla joku päivä! :)

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ Sorry, piti poistaa, ettei tule väärinkäsityksiä :P. Vähän huonosti muotoiltu asia...
   Pointti kuitenkin, että lakkaus on kiva ja tuto on selkeä ^_^.

   Poista
  2. Kiitoksia :)
   ...Näin kuitenkin viestisi ja tässä nimen kanssa on käynyt niin, että tuo sinun antama Statement-nimitys, on jäänyt kuvaamaan tämän tapaisia lakkauksia. Ainakin kuvittelin nähneeni sitä jonkun muunkin käyttäneen, hmmm.. Vai oiskohan se vaan mun päässä sitten :D Apua, olis varmaan pitäny pitäytyä niissä "roiskekynsissä". :/

   Poista
  3. Juu, arvasinkin, että näet sen. Vähän kärkevästi ja ajattelemattomasti kirjoitin ja siksi poistin, etten aiheuta mielipahaa kenellekään (ja varsinkaan sulle) :). Onneksi taisit ymmärtää yskän, kiitos siitä. Itselleni tuo nimi oli enemmän ja siksi meuhkaan kuin joku hanhiemo konsanaan :D. *menee kasvamaan aikuiseksi ;)*

   Poista
 8. Miten saat noista noin siistit? Kun kokeilen itselleni lopputulos lähentelee enemmänkin alakoululaisen vesivärityötä.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh :( Ehkä sitä tekniikkaa ja värien asettula pitää vähän hakea?
   En oikeesti tiedä, mutta ei nuo munkaan mitenkään älyttömän siistit ole. Oliskohan vähän itsekriittisyydestä myös kyse? :)

   Poista
  2. Hahahaa :D totta kyllä, omatekemät on aina huonomman näköset jostain kumman syystä. Ehkä valitsemani lakat eivät olleet hyvät tähän maniin :)

   Poista
 9. Ihanat kynnet! Pitäisi joskus kokeilla! :)
  letyournailsshine.blogspot.com

  VastaaPoista

Kommentinne ovat tervetulleita, joten älkää ujostelko! :)

You can also leave your comment in English! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...