23.7.2013

Värikäs fishtail-mani & tutoriaali


Olin oikein kesäisellä tuulella, valitessani mitä lakkoja käyttäisin ensimäiseksi essien naughty nautical -kokoelmasta*. Päädyin siis erittäin pirtsakkaan yhdistelmään korallia, limenvihreää ja turkoosia. Valitettavasti korallisen sunday fundayn ja turkoosin naughty nauticalin sävyt, eivät toistu täysin oikein näistä kuvista. Sunday Funday näyttää liian pinkiltä ja turkoosi pikkuisen liian vaalealta ja siniseen taittavalta. Sävyt toistuvat paremmin edellisen postaukseni swatch-kuvissa


Päädyin yhdistämään lakat fistail-manikyyriin ja kuvasin jopa lakatessani teille eri vaiheet tutoriaalia varten. Tuton kuvissa värisävyt ovat sitten ihan päin prinkkalaa, kun vain otin kuvat nopeasti lampunvalossa. Monet kutsuvat fishtailiksi myös letitettyä fishtailiä eli braided fishtail -mania. Jos olit etsimässä tutoa siihen, niin tässäpä parin suomalaisen bloggaajan tutot: Life and Nails Braided/ Fishtail ja Passion for Nails Fishtail-tuto.

Essie the more the merrier, sunday funday ja naughty nautical


Tutoriaali:

Tarvitset:
-Kolme värillistä lakkaa. Mieluiten hyvin peittäviä, jotta et tarvitse useita keroksia.
-Alus- ja päällyslakan.
-Appelsiinipuutikun tai muun samantapaisen apuvälineen ja pumpulipuikkoja reunojen siistimiseen (+kynsilakanpostoainetta)
.

1. Lakkaa kyntesi aluslakalla tai kynnenvahvistajalla. Lakkaa sen jälkeen kaksi kerrosta ensimmäistä värilakkaa. Tässä käytössä korallinen essie sunday funday. (Tämän kohdan voi periaatteessa tehdä myös läpikuultavalla ranskislakalla, jolloin lakkauksesta tuleekin hauska "ranskis". Tässä postauksessa esimerkki)

2. Ota toinen värilakka ja lakkaa sillä noin kynnen puolestavälistä, ulkoreunasta lähtien, kaarevasti kohti kynnen kärkeä. Tässä käytössä limenvihreä essie the more the merrierKoita muodostaa kaari niin, että kynnen keskelle jäisi kaaren korkein kohta. Tässä vaiheessa lakkaa valuu helposti yli kynnen reunoille, mutta älä välitä siitä. Voit pyyhkäistä ylimenneet lakat esim. appelsiinipuutikulla pois ja siistiä  lakkauksen valmistuttua loputkin ylimenneet jämät kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla pumpulipuikolla.

3. Tee samanlainen kaari kynnen toiselta reunalta ylöspäin, niin että kaaret yhdistyvät keskellä kynttä. Jos käyttämäsi lakka ei ole tarpeeksi peittävää, voit tässä vaiheessa lakata vielä toisetkin kerrokset. 

4. Odota että edelliset lakkakerrokset kuivuvat hetken ja ota käyttöön kolmas värilakka. Periaatteessa vain toistat vaiheet 2 ja 3, mutta tällä kertaa vähän ylemmäksi kynttä, niin että edellisiä kaaria jää haluamasi levyinen kaistale näkyviin. Tässä käytössä turkoosi essie naughty nautical.

5. Lakkaa kynsiin kerrokset päällyslakkaa (mieluiten pikakuivattajaa), joka tasoittaa lakkakerrosten epätasaisuudet. Varo levittämästä lakkoja! Älä siis sudi päällyslakalla montaa kertaa samaa kohtaa, vaan odota mieluummin että edellinen päällyslakkakerros kuivuu, jos tarvitset mielestäsi useamman kerroksen päällyslakkaa. Siisti lopuksi ylimenneet lakat pumpulipuikolla (ja halutessasi siveltimellä) ja kynsilakanpoistoaineella. Suosittelen myös rasvaamaan tai öljyämään kynsinauhat tämän jälkeen.


Mitäs piditte? Menikö värivalinnat liiankin överiksi? :p Mun mielestä nämä olivat ihan kivat, vaikka yleensä tykkäänkin rauhallisemmista väriyhdistelmistä. Fishtail-tunnisteesta voitte muuten tsekata myös aikaisemmin tekemäni lakkaukset, joissa on käytetty samaa periaatetta. :)

* Saatu L'Oréalilta

28 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Vitsi kun osasi itsekin tehdä kauniita laukauksin, mutta kynsien suhteen olen täysi tumpelo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 ...Noh, pikkaisen harjoitustahan tää ensin vaatii, mutta kyllä ne taidot sitten nopeasti karttuu :)

   Poista
 2. Hauskannäköiset kuvioinnit herkullisilla väreillä, eikä näytä hankalaltakaan... Voisi joskus ehkä kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kokeile ihmeessä! Jään odottelemaan sun fishtailejä :)

   Poista
 3. Nää on kyllä hienot :). Sun kynsille sopiikin niin hyvin tälläiset fishtailit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos <3 ..Tähän mun kynsimalliin on joskus hankala sovittaa joitain koristeluja, mutta munkin mielestä nää on kivat :)

   Poista
 4. Tosi ihanat ja sopii muuten aivan älyttömän hyvin sun mantelikynsille :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Munkin mielestä tää tyyli näyttää kivalta mun kynsillä. :) Näihin onkin joskus hankalampaa sovittaa joitain koristeluja.

   Poista
 5. Tosi söpöt ja nuo värit ovat yhdessä niin herkulliset!

  VastaaPoista
 6. Upeat! Täytyy kokeilla itsekin, jos osaisin kyhätä edes vähän jotain tuohon suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kokeile ihmeessä! Näihin ei tarvitse kauheesti tarvikkeita, kunhan lakat löytyy :P

   Poista
 7. Oujes, tämmösen mä vielä joskus teen :)

  VastaaPoista
 8. Tätä täytyy kyllä joskus kokeilla! :)
  Musta noi värit sopii hyvin yhteen, ei yhtään
  liian överiä mun silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! :) Kiva että jonku muunki mielestä nää värit on hyvä yhdistelmä :D

   Poista
 9. Lyhyesti; aivan ihanat ja kiitokset tutoriaalista :)!

  VastaaPoista
 10. Ei yhtään liian överit vaan aivan ihanan pirteät ja kesäiset! Aivan ihanat kynnet jälleen kerran! (:

  VastaaPoista
 11. Ihana tutoriaali, pitääpä itsekin kokeilla tätä :). Ja ihanan värikkäät kynnet, tykkään :)

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos ^_^
   Kannattaa testaa. Sopivilla lakoilla on suhteellisen helppo koristelutapa :)

   Poista

Kommentinne ovat tervetulleita, joten älkää ujostelko! :)

You can also leave your comment in English! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...